Bizi takip edin
Dil Seçimi :

Türkiye’de tam yarım asırdır mutfaklara lezzet katan Bağdat ürünleri, baharatın tazeliğini ve kokusunu neme ve havaya karşı koruyan yeni paketlerinde sizlere sunuluyor.

Türk damak tadına uygun, tamamen katkısız ve doğal olarak işlenen baharat çeşitleri, yüksek teknolojili tesislerde el değmeden, hijyenik şartlarda paketleniyor.

Karabiber eskiden beri önemli bir yere sahiptir. Ortaçağda altın ve gümüşle kıyaslanmış, 15. yy da ise İngiltere’de kira bedeli olarak kabul edilmiştir.

  • Botanik Adı
    Piper nigrum
  • Yetistirildigi Yerler
    Vatanı Hindistan’dır. Brezilya, Endonezya, Malezya, Singapur, Sri Lanka, Tayland, Birmanya, Kamboçya, Madagaskar, Vietnam, Komor Adaları’nda tarımı yapılır. Asya’dan Avrupa’ya ticareti yapılan ilk maldır.
  • Kullanım Önerileri

    Yer almadığı gıda yok gibidir. Baharat, mutfakta ve gıda sanayinde özellikle et ve fırın ürünlerinde, çeşni ürünleri ve sebze, tavuk ve balık çorbalarında, ayrıca sebze, alkolsüz içecek, soslarda, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, turşu, salata, yumurta ve şekerlemelerde kullanılır.

  • 185 g
Bağdat Hakkında