Bizi takip edin
Dil Seçimi :
  • Yetistirildigi Yerler

    Bağdat Mısır Unu ürünlerinde %100 yerli mısır taneleri kullanılmaktadır.

    Mısır unu kurutulmuş mısır tanelerinin çok iyi bir şekilde öğütülmesiyle elde edilir.

    Yumuşak, ince, bej rengi, pudra görünümündedir. Kokusuzdur ve yumuşak bir tadı vardır.

    Mısır unu opak olmasına ve suda çözündüğünde beyaz kalmasına rağmen, ısı bu çözeltiyi saydam hale çevirir.

  • Kullanım Önerileri
    • Ekmek yapımında kullanılır.
    • Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır.
    • Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
    • Et ve balık pişirmede kullanılır.
    • Her yemekte sunulan İtalyanların “Polenta”sına benzer “Mamaliga” mısır unundan yapılır.
    • Çok yönlü kullanım alanı olan mısır unundan burbon, viski ve bazı bira çeşitleri de üretilir.
    • Mısır nişastası mısırın besidokusundan elde edilirken, mısır unu çekirdeğinin öğütülmesiyle elde edilir.
  • 250 g
Bağdat Hakkında